Следващият кръг от преговори за Сирия във Виена ще е в събота

4369
Следващият кръг от преговори за Сирия във Виена ще е в събота
Снимка: Gettyimages.com

Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще пътува до Виена за последния кръг от преговори по конфликта в Сирия, които ще се проведат в събота, съобщиха от Държавния департамент.

Разговорите ще са продължение на диалога между 17 страни, заедно с представители на ООН и ЕС, за да се постигне споразумение за прекратяване на сирийската гражданска война. Не се очакват нито представители на правителството в Сирия, нито делегация на опозицията.

Кери: Имам надежда за решение на кризата в Сирия, но ще е много трудно

Високопоставени представители на близо 20 държави ще участват в днешната среща, посветена на намирането на политическо решение на криза...

Както на последния кръг от преговорите на 30 октомври, специалният пратеник на САЩ очаква към преговорите да се присъединят съюзниците на Башар Асад, Русия и Иран.

Останалите водещи участници на преговорите са Саудитска Арабия и Турция, които от своя страна се присъединяват към САЩ в подкрепа на бунтовническите движения против Асад. Преговорите се състоят, за да се подготви спиране на огъня и подготовка за преходно правителство, което да сложи край на сраженията между Асад и опозицията.

Това би позволило на опозиционните фракции и техните поддръжници да се съсредоточат към „Ислямска държава“ и организиране на избори, наблюдавани от ООН.

Автор: Руслан Трад

Без яснота за бъдещето на Асад след четиристранната среща във Виена

Постигането на политическо решение за спиране на конфликта в Сирия събра във Виена Сергей Лавров, Джон Кери и външните министри на Турц...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия