X
 
 

Това може да се случи само в Нова Зеландия (ВИДЕО)

2520 0
photo of Това може да се случи само в Нова Зеландия (ВИДЕО)
Снимка: Twitter
Това може да се случи само в Нова Зеландия. Вълна от одобрени предизвика случка разиграла се в парламента на страната в сряда.

Вчера председателят му Тревър Малард публикува в своя акаунт в Туитър как храни бебето на законодател по време на разпалени дебати в пленарната зала - едномесечният сина на депутата Тамати Кофи. За историята разказва Си Ен Ен.

Премиерът на Нова Зеландия ще има бебе

Министър-председателят на Нова Зеландия, 37-годишната Ясинда Ардърн съобщи официално, че е ще става майка, предаде БГНЕС. "Аз и Кларк ...

"Обикновено столът на говорителя се използва само от председатели, но днес го споделих с много важна личност",  постна Малард. Говорителят публикува и снимки на бебето, чийто баща току-що се върнал от отпуска по бащинство. В момента на снимките Тамати Кофи участва в разпалени дебати и стои близо до сина си.

Видеоклипове показват как Малард люлее бебето, докато слуша активно дебата. В един момент той дори предупреждава депутат, че времето на групата му е изтекло. Забележката е последвана от реакция на съгласие и от стрнана на бебето.

Хората в социалните медии бързо похвалиха Малард и Кофи. 

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн ще се омъжи

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн и нейният дългогодишен партньор Кларк Гейфорд ще сключат брак. Говорителят на Ардърн и Гейфо...

"Трябва да видим повече от това. Работните места трябва да се адаптират, за да позволят подобно поведение.", гласи един от постовете в отговор на снимките, публикувани от Малард.

Друг потребител на Twitter каза: "Нова Зеландия ... може да си малка страна, но преподаваш огромен урок на света!"

Подкрепа дойде и от кръговете на законодателите. Гарет Хюз, член на парламента на Зелената партия написа. "Прекрасно е да имаш бебе в къщата и то толкова красиво", написа Хюз.

Миналата година премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн стана първата жена световен лидер в последните 30 години, която роди докато е начело на страната. Нейният партньор Кларк Гейфорд остана да гледа детето им, а Джасинда Ардърн се върна на работа.

Премиерът на Нова Зеландия роди (Снимка)

Новозеландският премиер Джасинда Ардърн роди първото си дете - момиченце, с тегло 3,31 кг. Тя е едва вторият министър-председател в мод...

Премиерът на Нова Зеландия дори направи историческо посещение с новороденото си на пленарна сесия на ООН миналият септември. Ардърн обяви постъпката си за "практично решение".

Внасянето на бебета в правителствени сгради може да бъде все още необичайно в много страни и съвсем забранено в други. Но има и положителни примери дават надежда, че нагласите се променят. Само ще припомним за британския законодател Джо Суинсън, който заведе бебето си на парламентарен дебат миналия септември, и  австралийският законодател Лариса Уотърс, която кърми дъщеря си, докато беше в парламента през 2017 година.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители