Турция с обвинение в тероризъм на журналист от "Репортери без граници"

1021
Турция с обвинение в тероризъм на журналист от "Репортери без граници"
Снимка: Pixabay

Турция е повдигнала обвинения на трима души за „терористична пропаганда“. Сред тях е и представител на „Репортери без граници".

Имената на тримата души, които са наредени за арест са: Ерол Ондероглу от организацията, на журналиста Ахмед Несин и на изследователката Себнем Корур Финканчи, която е председател на фондацията „Човешки права на Турция“, информира BBC.

Турция и Израел може да подпишат общо споразумение тази седмица

Обтегнатите отношения между бившите съюзници Турция и Израел може да бъдат подобрени още тази седмица, след като и двете страни са се...

Причината за това е, че са участвали в кампания на солидарността в подкрепа на прокюрдския вестник „Озгюр Гюндем“. Турски медии уточняват, че всеки от тях е бил редактор на броя за по един ден.

От „Репортери без граници“ са изразили специална позиция, в която се посочва, че това е „невероятно дъно за свободата на пресата в Турция“. Лидерът на организацията за Източна Европа и Централна Азия Йохан Бир определя случая като „още един черен ден за медийната свобода в Турция“.

Арестуваният Ерол Ондероглу е работил по три статии за операциите по сигурността в югоизточна Турция, където живеят предимно с кюрди. Участвал е и в сблъсък с полицията, посочва още Topnovini.bg.

Турция е на 151 място от 180 държави по свобода на словото, сочи последният индекс на „Репортери без граници“.

Brexit - 50 на 50, Камерън с категорично "не" за членство в ЕС на Турция

Три дни преди решителния референдум за оставането или излизането на Великобритания от Европейския съюз има нова промяна на настроенията...

ЕС настоява Турция да промени законите си, свързани с тероризма. Именно това е и едно от условията за отмяната на визите за турските граждани, които искат да влязат в страни-членки.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com