X
 
 

Турция заяви, че е изгонила над 40 000 бежанци от Истанбул

1354 0
Турция заяви, че е изгонила над 40 000 бежанци от Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver
Турция заяви, че е изгонила над 40 000 бежанци, живеещи в Истанбул, и ги е изпратила обратно в провинциите, където първоначално са регистрирани.

Кампанията, проведена от юли до края на октомври, е насочена към намаляване на броя на бежанците в най-големия град и икономически център на Турция.

Мръсният въздух заплашва жителите на Истанбул

Наскоро нивата на замърсяване на въздуха са се увеличили в някои части на Истанбул и експертите свързват увеличеното замърсяване с драм...

Страната е домакин на около 3,6 милиона сирийски бежанци - повече от всяка друга страна, макар че технически те са само под "временна закрила", защото правителството не им предлага официален статут на бежанци.

Съгласно системата те трябва да останат в провинцията, в която първоначално са били определени, и могат да посещават други градове само с краткосрочни пропуски, пр.

Кабинетът на кмета в Истанбул заяви, че 42 888 мигранти са били събрани от полицията и изпратени обратно в определените им провинции между юли и октомври, без да посочват националността им.

През юли беше казано, че 547 000 сирийци са официално регистрирани в Истанбул и че не се приемат нови регистрации.

Решение на турски съд може да превърне „Света София” в джамия

Проправителственият турски вестник „Йени Сафак” съобщава, че предстоящо решение на министерския съвет на страната би дало в...

Турция е изправена пред ограничени социални проблеми въпреки притока на бежанци заради осемгодишния конфликт в южната си съседка. Но икономическият спад засили напрежението и анализаторите твърдят, че проблемът с бежанците вероятно е допринесъл за изненадващото поражение на управляващата партия на изборите за кмет в Истанбул тази година.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган се стреми да разреши проблема с плановете за създаване на "безопасна зона" в Северна Сирия, в която бежанците да могат да се върнат, въпреки че групите за права поставят под съмнение реализацията на плана.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално