Южна Корея ще строи второто по големина виенско колело в света

1453
Южна Корея ще строи второто по големина виенско колело в света
Снимка: Getty Images/Guliver

Южна Корея се подготвя да започне изграждането на второто по големина виенско колело в света, което се надява да символизира бъдещото обединение на корейския народ. Към момента най-голямото подобно съоръжение се намира в Дубай.

Структурата, планирана за парка Ханеул в столицата Сеул и наречена "Пръстенът на Сеул", е в процес на изграждане от известно време, но едва наскоро е избрано място за нейното разполагане. Според изявлението на столичното правителство на Сеул, с което се обявява местоположението на обекта на проекта, "паркът Ханеул се счита за значимо място заради символиката му като врата към Сеул и обединена Корея и като място, географски близко до Северна Корея, което показва хармонията и обединението на корейската раса", предава БГНЕС.

Местоположението позволява на посетителите да видят центъра на Сеул, както и река Ханган и планините Намсан и Бухансан. Паркът се намира на мястото на старо общинско сметище, което също спомага за постигане на екологична хармония.

Знаете ли къде е най-голямото виенско колело в света?

Сеулският пръстен ще се отклони от традиционната структура на виенското колело със спици и ще използва нови технологии и техники, за да създаде футуристичен дизайн без спици.

Виенското колело в Пратера става хотел за една нощ на 125-ата си годишнина

На 3 юли тази година Виенското колело в Пратера празнува своята 125-а годишнина, а един от вагоните му ще бъде превърнат в хотелска ста...

"Градът се консултира с местни и международни експерти в областта на архитектурата и инженерството, за да осигури безопасността на конструкцията и структурната цялост на дизайна на „Пръстенът на Сеул"”, се казва в изявлението на общината. "Градът планира да допълни и разработи по-прогресивни и творчески проекти в сътрудничество с частния сектор."

„Пръстенът на Сеул” ще бъде развлекателно съоръжение, но градът планира да използва мястото като културен комплекс за остров Нанджидо, на който навремето се е намирала планина от градски отпадъци, висока почти 100 метра и разположена на близо 2 800 000 кв. м. Паркът е един от няколкото на мястото на бившето сметище и градът планира да интегрира новата забележителност в бъдещи фестивални събития.

"До 2025 г. на мястото на бившето депо за отпадъци ще бъде изграден „Пръстенът на Сеул”, който ще бъде символ на кръговата икономика и действията в областта на климата както за хората, така и за природата", заявиха от града. "Очаква се „Пръстенът на Сеул” да послужи като нова забележителност на града, която да засили глобалната му позиция и градската конкурентоспособност, като същевременно съживи местната икономика."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Иран: Знаем къде са всички ядрени обекти на Израел, готови сме за удар

Антъни Блинкен отива в Китай: Кога и защо

Солена глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища в Турция

Заради змия в купето: Влак-стрела закъсня в Япония

Летището в Дубай все още не работи нормално (ВИДЕА)

Индонезия издава предупреждение за цунами след изригването на вулкан (ВИДЕО)

САЩ одобряват израелска операция в Рафах, ако няма по-голям удар по Иран?

След наводненията в Дубай: Българи са блокирани на летището

Осем души са ранени след земетресението в Япония

Нетаняху отлага плановете за отмъщение на Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com