ЮНЕСКО съкращава сесията си в Истанбул

966
ЮНЕСКО съкращава сесията си в Истанбул

Сесията на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО в Истанбул, която бе преустановена в събота заради опита за военен преврат в Турция, днес продължи работа, която ще приключи до края на деня, вместо до сряда, предаде AFP, позовавайки се на информация от Организацията на ООН за образование, наука и култура.

През септември в Париж ще бъде организирана извънредна сесия, на която ще бъдат разгледани кандидатурите за престижния списък на световното наследство, които не бяха обсъдени в Истанбул.

69 млн. деца по света могат да загинат от лечими заболявания, предупреждава ЮНЕСКО

Около 69 млн. деца под пет години ще загинат до 2030 г. от предотвратими и лечими заболявания, ако властите и международната общност не...

Комитетът за световното наследство трябваше да заседава от 10 до 20 юли и да прибави още обекти към списъка на световното наследство. За вписване кандидатстваха 30 обекта от целия свят. Общо регистърът включва 1031 обекта от 163 страни.

На тази сесия към тях бе прибавено творчеството знаменития френско-швейцарски архитект от световна величина, дизайнер, урбанист, художник и градостроител - пионер на архитектурния модернизъм и функционализъм Ле Корбюзие: сгради и комплекси здания, построени в Германия, Аржентина, Белгия, Франция, Индия и Швейцария.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com