Вдигат рейтинга на Путин с телевизионно предаване

2936
Вдигат рейтинга на Путин с телевизионно предаване
Снимка: Getty images/Guliver

Контролираната от Кремъл телевизия Россия 1 започна да излъчва телевизионно шоу, посветено на президента Владимир Путин в очевиден опит да спре спада в рейтинга му.

Излъченият в неделя първи епизод от шоуто показва дългогодишния руски държавен глава да бере гъби в Сибир, да се среща с миньори и ученици. Путин и без това винаги е доминирал информационния поток от Русия, но едночасовото шоу „Москва. Кремъл. Путин“ осигурява нов формат за демонстриране на неговата дейност.

Руснаците живеят по-дълго при Путин

Средната продължителност на живота в Русия се е увеличила със седем години, а смъртните случаи, дължащи се на консумацията на алкохол и...

Предварително необявеното шоу се появи в момент, когато Путин е изправен пред рекорден спад в одобрението за него в резултат на дълбоко непопулярна пенсионна реформа, поради която хиляди руснаци излязоха на улицата в знак на протест.

"Това е проектът на (държавната телевизионна компания) ВГТЛК, а не на Кремъл," каза говорителят на Путин Дмитрий Песков в понеделник.

"За нас е важно информацията за президента и работната му програма да бъдат показани правилно и без изкривяване", каза той.

Песков добави, че самият Путин няма намерение да участва в програмата.

Но Песков участва в първия епизод, интервюиран от прокремълския водещ Владимир Соловьов, и похвали личните и професионални постижения на Путин.

Путин: Убийството на Александър Захарченко е „подло“

Президентът на Русия Владимир Путин реагира на терористичния акт в Донецк, отнел живота на главата на самопровъзгласената Донецка народ...

"Путин не обича само децата, той обича хората като цяло. Той е много човешка личност", каза говорителят на зрителите.

Голяма част от програмата приветства позицията на Путин по спорната пенсионна реформа, най-важната новина в Русия за седмици.

Миналата седмица Путин предложи мерки за смекчаване на реформата в рядко телевизионно обръщение – допускайки повишаване на пенсионната възраст за жените с пет години вместо осем - но като цяло се придържаше към цялостния правителствен план.

Песков каза в предаването, че Путин взел решението да се обърне към нацията "за момент" и "буквално на следващия ден го записахме".

„Той работи сам като поправя нещата до последната минута.“

Лимузината на Путин вече във версия за простосмъртните

Руският президент Владимир Путин от няколко весеца използза новата си лимузина, която е част от проекта „Кортеж”, а сега в ...

Държавен служител каза на зрителите на шоуто, че Путин е "поел отговорност за бъдещите поколения".

В неделя хиляди хора в Русия протестираха срещу реформата въпреки обявяването на Путин за няколко отстъпки.

Путин, който беше обещал да не повиши пенсионната възраст, видя доверието в президентството му да спада до 64% през миналия месец, от 80% през май.

Последният път, когато рейтингите му за одобрение бяха толкова ниски, беше през януари 2014 г., само месеци преди популярността му да скочи след анексирането на Крим от Украйна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com