X
 
 

Властите на Филипините обявиха бедствено положение (СНИМКИ)

604 0
Властите на Филипините обявиха бедствено положение (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver
Бедствено положение бе обявено днес на територията на провинция Батангас на Филипините след изригването на вулкана Таал, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Вулканът Таал изхвърли пепел в неделя с височина от 1 км. Институтът по вулканология и сеизмология на Филипините повиши нивото на опасност от изригване на вулкани до трета степен по петобална скала. Службата препоръча и евакуацията на съседи на вулкана райони.

Евакуираха хиляди заради изригналия вулкан в Манила (СНИМКИ и ВИДЕО)

Властите във Филипините предупредиха, че вулканът Таал близо до столицата Манила може да изригне отново всеки момент. Thousands evac...

Заради опасност от изригване властите започнаха евакуация на три населени места в провинция Батангас с население над 80 000 човека.

Затворено бе и международното летище в Манила.

По-късно нивото на опасност бе повишено на четвърто и бе отправена препоръка за пълна евакуация на населението, намиращо се близо до територията на вулкана.

Затвориха летището в Манила заради изригването на вулкана Таал

Властите във Филипините затвориха международното летище в Манила до "по-нататъшно нареждане" заради облак гъст дим и пепел, изхвърлен о...

Как изглеждат населените места, разположени най-близо до вулкана вижте в ТАЗИ СТАТИЯ.

Управлението за гражданска авиация на Филипините препоръча на самолетите да избягват въздушното пространство близо до вулкана.

Обявеният режим за бедствие предполага използването на финансови средства от специален фонд за оказване на помощ, възстановяване, реконструкция и други дейности за стабилизиране на ситуацията в пострадалите райони.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители