Водородната бомба може да нанесе неизмеримо повече поражения от атомната

6689
Водородната бомба може да нанесе неизмеримо повече поражения от атомната

Термоядрените бомби се базират на синтез между деутерий и тритий. Това е второ поколение ядрена бомба и тя е милиони пъти по-силна от бомбата, използвана над Хирошима. В случая говорим за изчезване дори на по-малки държави, подчерта полковник Гергин Гергинов пред Нова телевизия.

Полковникът разказа, че още по времето на СССР САЩ е засякъл съветски ядрен опит чрез самолет, отчел по-високи нива на радиация. Сега вече даже от космически апарати може да се отчете това – дори при подземни опити

МВнР "силно обезпокоено" от ядрения опит на Северна Корея

Министерството на външните работи на България излезе с позиция относно твърденията на Северна Корея, че е извършила тестово взривяване ...

Докъде може да „удари” тази бомба – зависи от ракетния носител. А при такова оръжие, този, който удари първи, ще загине втори – защото ще има време за ответен удар, заяви Гергинов.

Не съм чул досега някой да иска да нападне Северна Корея, каза пред bTV българският журналист Георги Милков относно вероятноста Пхенян да използва евентуалното си ново оръжие. По думите му досега Северна Корея винаги е заплашвала да използва ядрено оръжие, ако бъде нападната.

Въпросът е, че светът вече взе да се страхува от хора с „Калашников” и ножове и не му остава даже време да се страхува от ядрени бомби, добави Милков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия