За 20 години милиардерите в света се увеличили 5 пъти

6031
За 20 години милиардерите в света се увеличили 5 пъти
Снимка: Thinkstock

За 20 години броят на милиардерите в света се е увеличил 4,76 пъти до 1347 души. Това става ясно от данните в съвместния доклад на UBS и PricewaterhouseCoopers (PWC), съобщава lenta.ru.

В документа се отбелязва, че благосъстоянието на богаташите расте по-бързо от световната икономика. Започвайки от 1995 година, общото състояние на всички милиардери на планетата се е увеличило осем пъти, достигайки до 5,4 трилиона долара. На този фон световният брутен вътрешен продукт се е увеличил едва два пъти до 77 трилиона долара.

1% от жителите на Земята държат половината богатство

Половината от богатството в света е собственост на едва 1% от населението, сочи доклад на швейцарската банка Credit Suisse, предаде БГН...

Експертите обръщат внимание на факта, че само 126 от 289 представители на бизнеса са успели да се задържат в списъка за последните 20 години.

Броят на жените с милиарди се е увеличил с 6,6 пъти - до 145 души. 90% от хората, намерили място в списъка на най-богатите хора, са мъже, предаде БЛИЦ.

На 10 декември Forbes обяви най-успешния милиардер за 2015 година. Това е генералният директор на Amazon Джеф Безос, спечелил 29,5 млрд. долара. През март тази година той заемаше 15-ото място сред най-богатите хора на Земята.

На второ място в класацията се нареди основателят на Facebook Марк Зукърбърг, чието състояние се е увеличило с 11 млрд. долара. Челната тройка се допълва от шефа на Alphabet Лари Пейдж, заработил 9,2 млрд. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия