Заради финансови злоупотреби губернаторът на Токио подаде оставка

452
Заради финансови злоупотреби губернаторът на Токио подаде оставка
Снимка: Getty Images/Guliver

Губернаторът на Токио Йоичи Масудзое, който е в центъра на скандал за злоупотреба със средства от политически фондове, подаде оставка, без да дочака гласуването на вот на недоверие в законодателното събрание на столичната префектура, предаде БГНЕС.

Очаква се Масудзое официално да напусне поста си на 21 юни. В рамките на 50 дни ще се проведат избори за нов ръководител на столичната префектурата.

Токио ще строи най-високия небостъргач в света (СНИМКИ)

Компаниите Kohn Pedersen Fox и Leslie E. Robertson предлагат да изградят най-високия небостъргач в Япония. Той ще бъде два пъти по-висо...

Губернаторът на Токио е обвинен в злоупотреба с политически фондове, събрани от дарения на поддръжници. Средствата от тях, както се оказа, са били изразходвани от Масудзое за лични цели, включително плащане на сметки в ресторанти, където той вечерял със семейството си, хотелски стаи по време на частни пътувания, както и закупуване на различни стоки - от книги до копринени ризи.

Подобни действия не представляват нарушение на закона, но са в разрез с политическата етика. Губернаторът също е критикувана за пътувания до вилата си със служебен автомобил и твърде честите пътувания в чужбина, по време на които редовно превишавал разходните лимити за хотелски стаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com