Bestefficient Challenge @ Actualno - коментар на полувремето

2575
Bestefficient Challenge @ Actualno - коментар на полувремето
Снимка: Стефан Терзийски

Ето че преполовихме маратона на Bestefficient и Actualno ВКЪЩИ от 3 до 31 август 2020 г., а участниците показват, че апетитът идва с яденето, а постиженията се подобряват с бягането.

 

Истински бегачи

Освен че удвои километража си спрямо първата седмица на Предизвикателството, Стефан Йорданов буквално ни спря хронометрите с темпо от 4:16 мин/км за едно от своите над 10-километрови бягания!

При дамите Габърче навъртя сензационните 12 км в едно бягане и увеличи общия си сбор на 131 км за седмицата, а Еми подпали горските пътеки със средно темпо в своите бягания от под 5:30 мин/ км.

Подметките на Еми се топят върху скалите на Витоша, след като е преодоляла 1000м денивелация.


Другите играчи с върхови резултати по Темпо на бягането (на англ. “Pace”) са Георги Стойчев „Шопа“ и Иво Анев с резултати в рамките на 5 мин/ км, както и Поли с близо 6 мин/ км в своите бягания.

Припомням, че лидерите в категория „Бегач“ се определят на база най-бързото средно темпо (pace) за километър при пробягани поне 10км 550м на седмица. Така например: бегач, пробягал 44 км със средно темпо от 5:30 мин/ км ще изпревари участник с пробягани 49 км, но с темпо 6:21 мин/ км.

 

Лидер по дистанцията

Ако сте срещали по кръстословиците „малка пътечка в Хималаите“ водоравно, то момичетата, за които ще говоря тук най-вероятно вече са отишли до там и са се върнали.

Далеч напред в категорията по дистанция или събирателно пробягани + проходени километри, отидоха Гери и Поли, които буквално отвяха конкуренцията със зашеметяващите съответно 187 за Гери и 166 (не, не е телефона на пожарната!) километра за Поли! Така Гери излезе с едни гърди напред в тази дисциплина в сравнение с първата седмица на Предизвикателството.

Walking Dad/Mom

В най-насърчителната категория – тази на родителите с деца до 7 години - Силвия слезе от пистовия мотор, за да стъпи на пистата и увеличи километража си с 20% спрямо първата седмица на Предизвикателството и така оглави седмичното класиране като Walking Mom.

От другата страна Walking Dad (моля категорията да не се бърка с Walking Dead, макар и да има прилики) Стефан А не само че пробяга Южния парк, Лозенец и околовръст, но увеличи още изминатото разстояние и даже направи това по-бързо спрямо първата седмица на Предизвикателството. Очевидци твърдят, че успява да изпревари момчето с колелото за сладолед, както и три рикши, и само групата на майките с колички все още леко му се опъва.

Най-прогресиращ

Най-прогресиращ в най-философската категория – тази за „най-голям личен напредък“ [защото „Фитнесът не е състезание да си по-добър от друг, фитнесът е състезание да бъдеш по-добър от себе си“] - Мартин. В първата седмица от надпреварата той все още беше във вихъра на своите тренировки на Спартак, ходеше, бягаше на пътеката и трупаше бавно и славно всеки метър в статистиката си.

Точно когато си мислех, че годишния отпуск и морският бриз ще отвеят устрема му като хвърчило при червен флаг на Китен, той избухна в класирането като приливна вълна като направи над 75 км, в сравнение със седмица първа, когато закръгли 40 км общо за периода. Така за най-прогресиращ участник във второто временно седмично класиране на Предизвикателстовото на Bestefficient&Actualno ВКЪЩИ това лято отплава към него.

Бележка: Временното седмично класиране за седмица втора от Предизвикателството е сортирано първо по критерия „Темпо“ (мин за км) на тези, които подават данни за категория „Бегач“. Във втора колона са данните на тези, които подават информация за пробягани км. В последната колона са данните на всички, които падават информация за пробягани + проходени км общо.

*За категорията "Бегач" се състезават само предоставилите данни за темпо на бягане (англ. pace)

 

На участниците в #BestefficientChallange пожелаваме и тази седмица стъпките им да парят като пясъка на плажа, защото минахме средата, но финалът е измамно близо и има време за всякакви драматични обрати.

 

Треньорът на Отбора Stefan Terziyski

и Екипът на Actualno ВКЪЩИ

 

Стефан Терзийски, фитнес експерт и основател на Bestefficient ™

За мен Google знае: Магистърска степен "Фитнес, Спорт, Здраве" Диететика - специализация във Франция
Кондиционна тренировка на професионални спортисти в Париж
Онлайн тренировки и консултиране – http://bestefficient.com/bg

Ти трябва да знаеш: Обичам професията си и за мен всеки човек,
който избере да работи с мен и всеки случай е специален :)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com