Маратонците в Bestefficient Challenge на Actualno ВКЪЩИ - Категория Walking Dad/ Mom

1616
Маратонците в Bestefficient Challenge на Actualno ВКЪЩИ - Категория Walking Dad/ Mom
Снимка: Bestefficient

На финала на Предизвикателството на Bestefficient и Actualno ВКЪЩИ този август ви представяме отново участниците в него с по три блиц въпроса. Започваме с категорията, която ни е най-присърце, тъй като е най-„вкъщи“ – тази на родителите с деца до 7 години. Ето Диана, Иван, Кате, Галя, Силвия и Стефан.

 

Диана Димитрова

Диана е графичен дизайнер и майка на Матей. За себе си тя казва "Наслаждавам се и се стремя към красотата във всичките й форми", "Обичам минимализма, да ми е спокойно, чисто и подредено", "Щастието е семейството, пътуването, палачинките, кафето и морето".

Диди, как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

Докато бях бременна, качих 20 кг. Както и да го гледаме, това са много. Не се чувствах никак добре и ми се щеше малкият да не се срамува да показва снимки с мама някой ден. Шегата настрана. Мотивира ме желанието да съм здрава, а чак след това да изглеждам добре. За щастие със спорт се постигат и двете.

Винаги, когато не съм в настроение за тренировка, се сещам колко страхотно е чувството след нея, колко по-жизнена и продуктивна съм, когато спортувам. Чудех се дали изобщо ще мога да бъда активна, след като се роди бебето. Ето, че това е възможно. Нужни са желание и най-важното - да има кой да гледа малкия човек за половин-един час. Както виждате, дори и с него, това е възможно.

Кой е най-ценния урок, който си получавала от своя треньор?

Едно от най-ценните и мотивиращи неща, които той ми е казвал и ми помага много в различни ситуации, всъщност е един цитат от Аристотел: „Ние сме това, което правим постоянно. Съвършенството не е действие, а навик."

Кое е твоето ВКЪЩИ?

За мен ВКЪЩИ е там, където е сърцето. Много обичам дома ни и се старая винаги да бъде чист, уютен и приветлив. ВКЪЩИ е мястото, на което нямаш търпение да се прибереш и където и да си, се връщаш отново и отново. Да знаеш, че там някой те чака - това е най-хубавото.

 

 

Силвия Прокопиева

Силвия е пътешественик. За нея движението е важно, особено на две колела. Обича да "тича" след сина си Ясен, който е на 2 години и половина.

Силвия, как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

На първо място трудно поради липсата на време. Иначе добра мотивация е усещането да се чувстваш удовлетворен и в добро състояние след тренировка.

На този етап стремежите ми са много скромни - опитвам да вмъквам каквато и да е активност и когато мога в ежедневието си.

Кой е най-ценният урок, който си получавала от свой треньор?

В бойните изкуства (карате) силата/доброто изпълнение идва от вътрешна хармония и спокойствието на съзнанието. Мисля, че този принцип е добре приложим и към останалите спортове.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

Там където има хубаво кафе, удобен матрак и малко място за гимнастика на пода например.

 

Катерина Маринова

Катерина се определя като изморена майка на двама разбойници. В свободното си време живее в мечтите си като известен художник на морска вила.

Кате, как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

Спортуването го разбирам като време за мен, време в което аз разпускам и не мисля за нищо. То е грижа за себе си и собственото здраве. От там идва и отговорът на въпроса кое най-много ме мотивира. Мотивира ме забързаният начин на живот и това "нямам време за нищо". Реших да "бия" това и да забавя темпото на живот. Този един час спорт, няколко пъти в седмицата за мен е и един вид посещение на психолог. След тичането или разходката, по-голямата част от проблемите са решени, а ненужните грижи изчезнали.

Кой е най-ценният урок, който си получавала от свой треньор?

За съжаление, не съм имала треньор и не мога да отговоря на този въпрос.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

Аз си имам две вкъщи. Едното е моето Скопие, което напуснах преди 7 години, за да дойда тук и да създам семейство с любимия ми, а другото е в прегръдката на двете ми малки момчета и съпруга ми. Има и още едно тайно вкъщи, което го намирам в късните часове в нощта или рано сутрин, когато с четка в ръце се любувам на ефектите на акварела и потъването в този вълшебен свят на цветовете.

 

Галя Найденова

Галя е майка на Калоян и Анна, както и на четириногия Фреди (Крюгер). Определя се като звероукротител на смяна 24/7. Обича шоколад, книги, рисуване и йога.

Гале, как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

Мотивира ме желанието да съм здрава на първо място, тъй като имам някои здравословни затруднения. Да изградя навици и любов към спорта и движението у децата ми. Да се чувствам добре в кожата си и да изглеждам добре, според моите разбирания, от чисто женска суета 😁.

Кой е най-ценният урок, който си получавала от своя треньор?

Да не се отказвам, докато не постигна успех.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

Моето вкъщи е всичко, което и където са децата ми.

 

Иван Иванов

 

Иван е фен на фитнеса от около месец и още по-голям фен на Ювентус (за жалост на треньора му Стефан Терзийски). Обича сладкото (отново за жалост на Стефан).

Как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

В забързаното ни ежедневие спортът (и в частност футболът) остана една от малкото възможности да поддръжам контакт с приятели от университета. За мен тези часове винаги са били свързани не само с физическо натоварване, но и с приятно изкарано време с приятели. Поради стечение на обстоятелствата, което наложи да огранича и футбола, реших да направя своя втори опит с фитнеса.

Основната ми мотивация беше да подобря физическата си форма, което е от значение и за един здравословен начин на живот. Няма да лъжа, че когато преди години ходих на фитнес, всичко ми се струваше доста скучно, което беше и една от причините да преустановя, но сега с треньор Стефан Терзийски тренировките са винаги забавни и полезни.

Кой е най-ценният урок, който си получавал от своя треньор?

Най-ценният урок е, че без усилия няма как да се постигне резултат. Човек трябва да бъде постоянен и да се стреми към поставената цел, а не да се отказва при първата трудност.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

Там, където е любимият ми човек (е, и двете кучета).

 

Стефан Арнаудов

Стефан е баща на Гого и Кари, които правят живота му сафари. Определя се като фитнес и баскет любител, последно ниво. На PC-то гравитира между WoW, Python и хидроинженерни проекти. 

Как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

Мотивират ме резултатите от тренировките и се стремя към издръжливост, здраве и добра визия.

Кой е най-ценният урок, който си получавал от своя треньор?

Те са много но :

   - Най добрата оценка за напредък не е кантарът, а огледалото.

   - Когато слушам неговите съвети, независимо дали ми се струват нереални или не толкова полезни, имам напредък.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

Петя и децата.

 

Диана, Иван, Кате, Галя, Силвия и Стефан са част от Bestefficient Challenge на Actualno ВКЪЩИ през август 2020 година с Треньор на отбора Стефан Терзийски

 

Стефан Терзийски, фитнес експерт и основател на Bestefficient ™

За мен Google знае: Магистърска степен "Фитнес, Спорт, Здраве" Диететика - специализация във Франция
Кондиционна тренировка на професионални спортисти в Париж
Онлайн тренировки и консултиране – http://bestefficient.com/bg

Ти трябва да знаеш: Обичам професията си и за мен всеки човек,
който избере да работи с мен и всеки случай е специален :)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com