Албански метод за прекарване на бежанци - със скутери

4631
Албански метод за прекарване на бежанци - със скутери
Снимка: Gettyimages.com

Албанската мафия е инвестирала милиони евро за закупуването на бързи лодки за превозване на мигранти и бежанци по море до Италия, съобщи в. „Кронен цайтунг“ като се позовава на източници от правителствените среди, пише БГНЕС.

Поради тази информация властите във Виена се подготвят затягане на граничния контрол в района на алпийския проход Бренер, свързващ Австрия и Италия. Това е най-често използваната транспортна връзка между Австрия и Италия. Главната пътна артерия е автомагистрала.

Под 10% от потенциално опасните за България мигранти са експулсирани

За периода от началото на 2015 година до 12 март, 2016 година 577 мигранти и лица, търсещи убежище в България, са определени от службит...

През следващите няколко седмици ще приключи подготовката за новите мероприятия. В понеделник министърът на отбраната на Австрия Ханс Петер Доскозил заяви, че „идните седмици“ започва прилагането на строг контрол на граничните проходи с Италия.

Разположените в морето кораби от НАТО за контрол на бежанския поток от турция до Гърция се сблюскват с трудности при изпълнение на задачата си, тъй като трафикантите на хора променят непрекъснато маршрутите на лодките си. Пред „Кронен цайтунг“ натовският командир Йорг Клайн казал, че бойният флот си върши работата, но трафикантите дебнат и преминават по маршрута, когато бойните кораби не са в района. Наличието на плавателни съдове на НАТО в крайбрежните води край някои от целите на трафикантите – като о. Лесбос – не решава проблема, защото трафикантите просто сменят маршрута. Така че е необходимо в близко време моряците на алианса да могат да покриват по-голяма площ от крайбрежните води.

Засега разполагането на натовските бойни кораби не е довело до желания резултат намаляване на бежанския поток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани