Албанският премиер: Действаме като силен и могъщ народ

7714
Албанският премиер: Действаме като силен и могъщ народ

Националният въпрос е основният въпрос в програмата и целите на Демократическата партия /ДП/. Това каза албанският премиер и лидер на управляващата ДП Сали Бериша пред младежката партийна организация в Тирана.

"Националният въпрос е централна тема в програмата на ДП. Днес сянката от албанофобията и страхът от албанците броди из Балканите. В миналото нашите съседи ни смятаха за втора или трета ръка граждани. Те отказваха да ни приемат като свободен народ. Днес, албанците са обединени като никога в миналото", каза още пред форума на младежката организация на ДП, предаде БГНЕС.

Македонският президент не уважи стогодишнината на Албания

Президентът на Македония Георге Иванов се отказа от участие в тържествата за 100 години независима Албания, които се провеждат днес в...

"Етническата територия на албанците трябва да бъде част от националното съзнание на всеки албанец. Всеки един от нас знае нашата цел - а това е, укрепване и обединение на албанската нация. Днес действаме като един много силен и могъщ народ", каза още Бериша и поясни, че в "миналото е имало доста опити и програми за изтребването на албанската нация".

"В миналото съседите ни искаха да поделят албанската територия и напълно да унищожат страната ни. Днес обаче нещата са по-различни. Днес дори и Косово е свободно. Въпреки всичко това днес ние предлагаме диалог и сътрудничество", каза още Бериша, цитиран от Радио Тирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com