Бранимир Ботев: Байдън е най-големият привърженик на Северна Македония в Евросъюза

4649
Бранимир Ботев: Байдън е най-големият привърженик на Северна Македония в Евросъюза
Снимка: БГНЕС

"Ако Джо Байдън бъде избран за президент на САЩ, трябва да очакваме промени във външната политика на страната". Това заяви президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество Бранимир Ботев в предаването "Лице в лице“ по БТВ. По неговите думи е било "ясно заявено, че най-големият сподвижник и инициатор на присъединяването на Северна Македония към ЕС ще е Джо Байдън“.

"Република Северна Македония е резервното трасе за продължаването на ”Турски поток”, нека не се залъгваме. В момента доминират икономически и глобални интереси, които налагат ролята на Северна Македония в определен пъзел, който да гарантира сигурността в региона“, каза Ботев. "България продължава често да отстоява позиции, които са правилни от гледна точка на нашата история, но сякаш за вътрешна консумация. Никой не може да разбере проблемите ни в Брюксел, повярвайте ми“, допълни президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество. Според него основната разлика между нас и Гърция е, че Атина десетилетия наред е водила политика, която Европа и САЩ припознаваха, защото са разяснявали ясно своите позиции пред международната общност.

Бранимир Ботев: Не е логично Великобритания да ни налага карантина

Трябва веднага да започне усилени реклама на вътрешния пазар за зимния туристически сезон. Това обяви бившият заместник-министър по тур...

Байдън ще върне САЩ в Парижкото споразумение за климата. "Това значи и ясно подаване на ръка към ЕС и ЕК. Това е директно подаване на ръка и към Зелената сделка. Това означава и ново поле за преговори с Европа и големите индустриални корпорации“, заяви Ботев.

До 2024 година има мрачни прогнози за българския туризъм. Проблемът е, че няма диверсификация в сектора и се залага основно на сезонните ваканции и то най-вече през лятото, макар че има стратегия за развитие до 2030 година, но тя не се изпълнява. "Така не се използват ресурси като минералните ни води за балнеоложки почивки", заяви експертът, който е бивш министър на туризма. Според него идеята за използването на хотелите за карантиниране на контактни и болни с коронавирус е добра, защото тези сгради са на по-добро ниво от болниците, но въпросът е с обезпечаването на медицински персонал, който да се грижи за изолираните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Продавали наркотици в училище: Родители и ученици арестувани в Гърция

Гърция въвежда по-строги мерки за контрол на трафика

Земетресение разлюля Гърция

Румънските власти освободиха българските риболовни кораби, задържани миналата година

Мицотакис стопли отношенията си с гръцката православна църква

Кога ще има избори за общински съветници в Сърбия

Сръбският Путин пали барута в Босна и Херцеговина, Вучич помага

Ковачевски: Изборите на 8 май ще са много трудни

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com