Ципрас смята, че скоро ще бъде постигнато споразумение с кредиторите

3050
Ципрас смята, че скоро ще бъде постигнато споразумение с кредиторите

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас изрази оптимизъм, че в скоро време Атина ще постигне споразумение с международните кредитори, което да доведе до размразяване на спасителната финансова програма на ЕС и МВФ. Това предаде БНР.

"Убеден съм, че скоро ще имаме щастлив край и че въпреки трудностите, ще постигнем споразумение, което скоро ще бъде сключено в Европа. Гръцкото правителство прави това, което е необходимо, за да постигне честно и взаимно изгодно споразумение с нашите партньор", заяви Ципрас пред парламента. 

Ципрас и Юнкер обсъдиха напредъка на гръцките преговори

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и гръцкият премиер Алексис Ципрас отбелязаха в телефонен разговор днес напредък в...

Преговорите между Гърция и нейните кредитори продължават да вървят бавно и трудно, след като новото правителството, водено от крайнолявата партия СИРИЗА, дойде на власт в началото на годината.

Въпреки оптимизма на Ципрас кредиторите на Гърция отхвърлят вероятността за постигане на окончателно споразумение на заседанието в понеделник (11-и май) на Еврогрупата в Брюксел.

Според шефа на Еврогрупата Йерун Дейселблум, според когото има известен прогрес в преговорите с Гърция, но той не очаква да се стигне до решение на срещата в началото на следващата седмица. В същото време той подчерта, че Еврогрупата ще помогне за облекчаване на гръцката дългова тежест, но само ако Атина успее да приключи успешно настоящата спасителна програма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com