Дачич: ЕС не ни дава пари за бежанците, но ни определя бежански квоти

4488
Дачич: ЕС не ни дава пари за бежанците, но ни определя бежански квоти

Когато се разпределят средства от ЕС за бежанците Сърбия не е част от фонда, но когато се разпределят квоти, тогава нашата държава е в списъка. Това каза сръбският външен министър Ивица Дачич. Той съобщи, че правителството в Белград не е обсъждало варианта Сърбия да бъде приемен център за бежанците.

Според него "Сърбия не може сама да се бори с бежанската криза". Дачич очаква ЕС да излезе с обща позиция за разрешававнето на този проблем. "Аз не казвам, че ние сме против човешкото отношение към бежанците и мигрантите, но става въпрос за мигранти и бежанци и при вземането на решения трябва да се имат предвид много фактори, включително геостратегически и геополитически.

Дачич: ЕС да си гледа работата!

"Наше право е да си сътрудничим с когото си искаме. Сърбия е независима държава". Това каза сръбският вицепремиер и министър на външнит...

Поради тази причина на този етап не сме обсъждали този въпрос", каза още Дачич по време на пресконференция в Белград. Сръбският вицепремиер и външен министър смята, че Брюксел прилага двоен стандарт спрямо страната му след като от нея се иска да създаде План за решаване на кризата, а такъв план няма дори самия ЕС. Той се обяви и срещу затварянето на границата от страна на Унгария за мигрантите.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com