Дачич и Тачи с напредък на срещата си в Брюксел

30137
Дачич и Тачи с напредък на срещата си в Брюксел

Премиерите на Сърбия и Косово постигнаха напредък по въпроса за полицията по време на вчерашната си среща в Брюксел, предаде БГНЕС.

Тя се състоя с посредничеството на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън.

След срещата тя съобщи, че Дачич и Тачи са разговаряли за всички уточнения по отношение на постигнатото споразумение от април между двете страни. Според нея по време на разговорите е постигнат съществен напредък по въпроса с полицията. "Имахме конструктивна дискусия и постигнахме съществен напредък по въпроса за полицията и по други въпроси. Разбрахме се да се видим отново на 13 декември", се казва в съобщението на Аштън. "На базата на постигнатия напредък ще докладвам на 17 декември пред Съвета на Европа за хода на диалога", каза говорителката на Аштън Мая Кочианчич.

Сръбският премиер каза, че е постигнат договор за полицията. Според него е много важно докладът на Аштън от 17 декември да бъде положителен и по този начин да започнат преговорите на страната през декември или най-късно януари. Той изрази надежда да няма повече нови условия за начало на преговорите за присъединяване на страната към ЕС. Хашим Тачи заяви, че по време на тристранната среща са решени "всички проблеми, свързани с участието на сърбите в косовската полиция". "Направихме всичко необходимо, за да създадем интегрирана полиция. Всеки кандидат за работа в полицията ще може да се яви на конкурс буквално от утре", каза Тачи след разговорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани