ЕП: Преговорите между Заев и Груевски ще продължат

7854
ЕП: Преговорите между Заев и Груевски ще продължат

След 10-часовите преговори между македонския премиер Никола Груевски и лидера на опозицията Зоран Заев в Страсбург тримата посредници от европейският парламент Иво Вайгъл, Едуард Кукан и Ричард Ховит разпространиха кратко съобщение, в което се казва: "Тримата евродепутати приветстват откровените преговори, които се водили през изминалата нощ и очакват разговорите между лидерите на ВМРО - ДПМНЕ и СДСМ да продължат", предаде БГНЕС.

"В преговорите с участието на Никола Груевски и Зоран Заев, в които участваха още Вайгъл, Кукан, Ховит и еврокомисарят в Страсбург Йоханес Хан на 19 и 20 май, ние приветстваме усилията на лидерите за постигане на договор в интерес на всички граждани на страната и намиране на решение на всички предизвикателства, които произлизат от тази криза, съгласно европейските стандарти", се казва още в краткото съобщение.

В него се подчертава, че и двете партии са потвърдили стремежа за евроинтеграция, защита на демократичните принципи и поставяне на първо място държавните интереси на Македония. Евродепутатите и Йоханес Хан приветстват искрената дискусия върху ключовите теми, където има различия. Всички страни се съгласиха, че е много важно срещите да продължат.

Припомняме, че преговорите между двамата продължиха до 4.30 часа българско време тази сутрин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com