Ердоган отново даде да се разбере, че ще воюва на всяка цена с кюрдските сепаратисти

5660
Ердоган отново даде да се разбере, че ще воюва на всяка цена с кюрдските сепаратисти

Турският президент Реджеп Ердоган отново заяви, че ще воюва със сепаратистката Кюрдска работническа партия (ПКК), която извършва нападения срещу силите за сигурност, информира БГНЕС.

"Позволете ми да кажа ясно, операцията ще продължи", заяви президент в днешна реч, излъчена по телевизията. "Ние никога няма да спрем, щом сме изправени пред такива атаки. Ще продължим да воюваме решително и непоколебимо, каза още той.

Ердоган втвърди още позицията си спрямо прокюрдската партия

Турският президент Реджеп Ердоган затвърди още повече своята позиция по отношение на прокюрдската Народна демократична партия (НДП), об...

Ердоган се зарече също да не прави никакви отстъпки срещу "терора": "Държава, която е мишена на въоръжени атаки, има правото да се защитава с оръжия".

Турция в момента воюва на два антитерористични фронта – срещу групировката "Ислямска държава" (ИД) и ПКК. Но досега въздушните й удари са насочени срещу кюрдските сепаратисти. Това предизвиква недоволство на Запад, който иска Турция да се ангажира по усилено в борбата срещу ИД.

На свой ред ПКК започна кампанията от удари срещу турската държава, след като тя отказа да подкрепи кюрдите във войната им в Сирия срещу ИД.

Това е втората войнствена реч на турския президент срещу ПКК в рамките на два дни. Във вчерашната си реч, също излъчена по телевизията, той се закани в Турция да не остане нито един кюрдски терористи. "Ще продължим нашата борба, докато не бъдат сложени оръжията...и нито един терорист не остане в нашите граници", закани се Ердоган.

Ердоган дава мандат на своята партия да прави правителство

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще поиска от управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) да формира ко...

Той заяви още, че оръжията на Кюрдската работническа партия (ПКК) и на другите екстремистки групировки трябва да бъдат погребани "под бетон", за да стане ясно, че те повече не са заплаха за турската държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com