X
 
 

ЕС изпраща наблюдатели на изборите в Косово

897 0
photo of ЕС изпраща наблюдатели на изборите в Косово
Снимка: iStock/Guliver
Централната избирателна комисия (ЦИК) на Косово подписа споразумение със Службата на Европейския съюз в страната за изпращане на наблюдатели за предсрочните парламентарни избори на 6 октомври, съобщава електронното издание на прищинския ежедневник Gazeta Express, цитиран от "Фокус".

Председателят на ЦИК Валдете Дака заяви, че наблюдението на изборите е една от ключовите части на изборния процес. Според нея с подписването на това споразумение ЦИК обещава да подобри изборния процес в Косово, като добави, че парламентарните избори ще се следят и от наблюдатели на политически партии и представители на гражданското общество.

Много сериозни икономически загуби за Сърбия заради косовските мита

Вицепремиерът на Сърбия и министър на търговията Расим Ляич заяви, че загубите за сръбската икономика вследствие въведените от Косово 1...

Заместник-ръководителят на Службата на ЕС в Косово Рикардо Сери заяви, че това е петият път, в който ЕС изпраща свои наблюдатели в страната, като допълни, че мисията е предложила някои препоръки на ЦИК за подобряване на изборния процес, които – съгласно думите му, не са изцяло изпълнени.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...