Европейски източник: Опитът за преврат в Турция включва значителна част от армията

3020
Европейски източник: Опитът за преврат в Турция включва значителна част от армията
Снимка: Gettyimages.com

Опитът за преврат в Турция включва значителна част от армията, а не "само няколко полковника", съобщава Reuters, позовавайки се на европейски източник, наблюдаващ събитията в южната ни съседка. 

"Изглежда като относително добре организиран преврат от съществена част от войската, не само няколко полковника", заяви източникът. "Те поеха контрол върху летищата и очакват да поемат контрол над телевизия съвсем скоро", заяви още неназованият източник преди да стане ясно, че военните са поели контрола над държавната телевизия TRT. 

Ердоган бяга и търси убежище в Германия?*

Турският президент Реджеп Ердоган е успял да излети и се намира в самолет, който в момента се отправя към Германия, твърдят американски...

По думите на източника военните зад преврата контролират няколко стратегически точки в Истанбул и не се очаква да бъдат спрени в скоро време.

Късно вечерта в петък турската армия съобщи, че е поела контрола на управлението на страната. Турското правителство е задържано, съобщиха от генералния щаб на армията по-рано, предаде РИА Новости. Военните са завладели сградата на правителството и държавната телевизия TRT. Те не уточняват кой ръководи преврата. В заявление военните отбелязват, че имат намерение да спазват принципа за върховенство на закона, както и да спазват всички сключени от Турция международни споразумения, съобщи Интерфакс.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ТУК

 

Опасност от терористична заплаха е обявена на авиобазата Инджирлик

На територията на турската авиобаза Инджирлик са спрени всички операции и е обявена опасност терористична заплаха, съобщи NBC. Припомн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com