X
 
 

Европол вече и с представителство в Тирана

541 0
Европол вече и с представителство в Тирана
Албания стана първата държава в региона, в която се открива офис на Европол. На церемонията по откриването на представителството министърът на вътрешните работи Сандър Лешай заяви, че задълбочаването на интеграционните процеси и свободното движение на хора увеличават предизвикателствата по отношение гарантиране на сигурността, предаде БГНЕС.

Откриването на офис на Европол е много важно и положително събитие. За последните 10 години броят на хората, преминаващи границата на Албания, е нараснал със 160%, като тази тенденция продължава. Задълбочаването на интеграцията следва да допринася за гарантирането на сигурността и да бъде придружено от активно сътрудничество и постоянен обмен на информация. „Трябва да гарантираме сигурността на гражданите не само на ниво политически изявления, а и на практика“, призова министърът.

Европол и ГДБОП с мащабна акция срещу кабелното пиратство

Европол, съвместно с българските власти, в акция срещу кабелното пиратство. Извършват се обиски в офисите на няколко кабелни оператори,...

На церемонията по откриването присъстваха ръководителят на Делегацията на ЕК в Тирана Луиджи Сорека и изпълнителният директор на Европол.

Actualno.com

Етикети: