Георге Иванов: Обама подкрепя членството на Македония в НАТО

21547
Георге Иванов: Обама подкрепя членството на Македония в НАТО

Македонският президент Георге Иванов присъства на приема, организиран от американския му колега Барак Обама в Ню Йорк за ръководителите на делегациите на Общото събрание на ООН.

Иванов заяви, че Обама е потвърдил подкрепата на САЩ за реализирането на македонските държавни приоритети и на първо място членството в НАТО, предаде БГНЕС.

"Приемът, който традиционно организира американският президент за ръководителите на делегациите на Общото събрание на ООН, винаги е възможност за среща с много приятели, които имаме в страните-членки на световната организация, както и възможност за кратки срещи с президента Обама. Възползвах се от тази възможност на приема за кратък разговор с Обама, като поисках от него подкрепа най-вече за членството на Република Македония в НАТО. Неговият отговор беше, че Америка и в бъдеще ще продължи да подкрепя Македония и че можем да разчитаме на нейната помощ и за най-неотложното за нас – членството в НАТО", каза президентът Иванов.

Това е първата среща на Иванов с Обама след срещата на върха на НАТО, на която Гърция отново попречи на разширяването на Алианса и на приема на Македония. Иванов каза още, че в двустранните срещи и неформалните разговори по време на приема са доминирали въпросите от областта на сигурността.

Македонският президент се е срещнал и с лидерите на голям брой държави, сред които и някои от най-твърдите поддръжници на евроатлантическата интеграция на Македония.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com