Гръцки полицаи заловиха двама турски офицери в български автомобил

2662
Гръцки полицаи заловиха двама турски офицери в български автомобил

Гръцки полицаи заловиха двама офицери от турската армия в кола на трафиканти на хора, която била с български номера, съобщиха от полицията.

Арестът бил извършен в Ксанти в четвъртък, съобщиха от местната полиция. Двамата турски офицери, заедно с двама иранци и трима сирийци били в BMW с българска регистрация. Не станало веднага ясно как двамата турски офицери са влезли в Гърция и дали ще отправят молба за получаване на убежище. „Не изключваме те самите да са част от операция за трафик на хора“, каза източник от полицията в Атина.

Турският външен министър: Лозанският мирен договор трябва да се спазва

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че правителството на страната ще спазва Лозанския мирен договор от 1923 г., според кой...

До момента няколко турски граждани избягаха в Гърция след провалилия се опит за преврат срещу турския президент Реджеп тайип Ердоган през юли. Сред тях бяха и осем военни, които се добраха до района на гръцкия гр. Алесандруполис с хеликоптер , поискаха убежище в Гърция, твърдейки, че животът им е в опасност, макар и да не са участници в преврата.

Анкара призова Атина да екстрадира всички, но засега въпросът не е обсъждан на съдебно ниво, доколкото все още не е взето решение за даването на убежище на тези осем турски военни. Според някои наблюдатели този въпрос може да предизвика криза в отношенията между двете страни, които са членки на НАТО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com