Гърция и ЕС засилват контрола в Егейско море

1302
Гърция и ЕС засилват контрола в Егейско море

Гръцки и европейски представители на силите за сигурност обмислят засилване на проверките в Егейско море и източното Средиземноморие заради опасения, че големи пратки с оръжия и експлозиви се изпращат на клонове на "Ислямска държава" в Либия, съобщава "Катимерини".

В края на май гръцката брегова охрана спря товарен кораб, плаващ под флага на Сиера Леоне, край брега на остров Закинтос за инспекция. Три дни по-рано плавателният съд беше напуснал албанското пристанище Дуръс на път към Либия.

Още едно дете намери смъртта си в Егейско море

Петима бежанци в това число и едно дете, се удавиха тази сутрин край гръцкия остров Самос, след като лодката, с която отплавали от Турц...

В крайна сметка рентгеновите апарати, използвани за подобни инспекции, се оказаха неспособни да проверят 2700-те тона цимент на борда и корабът продължи плаването си към Либия въпреки подозренията, че превозва огнестрелно оръжие на "Ислямска държава".

Друга неотдавнашна проверка визираше кораб, плаващ под флага на Того, който бе тръгнал от турското пристанище Мерсин към либийското Мисрата. Доскоро корабът беше регистриран като принадлежащ на базирана в Ливан компания, която беше разследвана за трафик на оръжия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани