X
 
 

Гърция засилва бреговата охрана заради притока на мигранти

1087 0
photo of Гърция засилва бреговата охрана заради притока на мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver
Гърция засилва бреговата охрана и разширява взаимодействието си с Европейската агенция FRONTEX и НАТО заради засиления приток на мигранти, стана ясно след спешно заседание на правителството в Атина, предаде БГНЕС. На срещата в резиденцията на премиера Кириакос Мицотакис по въпросите, свързани с притока на бежанци и мигранти присъстваха министъра на външните работи, на отбраната, на вътрешните работи.

През последните месеци от Турция на гръцките острови в Егейско море ежедневно пристигат стотици мигранти и бежанци. По данни на Службата по миграция, само за последните 4 дни са пристигнали повече от 2000 души. Центровете за прием на мигранти на островите са препълнени и се налага незаконно пристигналите да бъдат транспортирани до континенталната част на Гърция.

Почти 800 мигранти се изсипаха на гръцките острови само за ден

Само за един ден 791 бежанци и мигранти пристигнаха на гръцките острови в Егейско море край турското крайбрежие, според официалните дан...

Турция обяви, че на територията й се намират 4 милиона бежанци и тя не може да ги задържа безкрайно дълго. Президентът Ердоган заплаши да отвори границата и да пусне сирийските бежанци на запад ако не бъде създадена зона за сигурност в северната част на Сирия и ако Западът не окаже на Анкара обещаната помощ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители