X
 
 

Гърците плащат 2500 евро, за да кремират близките си в България

967 0
photo of Гърците плащат 2500 евро, за да кремират близките си в България
Снимка: Getty Images/Guliver
Гърците плащат около 2500 евро, за да кремират близките си, но тъй като в страната няма крематориум, те са принудени да правят това в София. Това предава скопската телевизия Pressing TV, цитирана от агенция "Фокус".

Очаква се в най-скоро време, според гръцките медии, да започне да функционира първият крематориум в Гърция, който ще е собственост на частна фирма и ще бъде отворен в област Рицона, близо до остров Евбея.

Частната компания е получила необходимите разрешителни за работа преди година, когато и започна подготовката за изграждането на сградата на крематориума и инсталирането на оборудването му.

Заев: Не очаквам България и Гърция да блокират евроинтеграцията ни

"Ние нямаме план "Б", ако някой премине към блокиране, план "Б" е да се върнем на план "А", защото вярваме, че всички аргументи в свет...

Кремирането се очаква да струва около 600 евро, а на година вероятно ще се извършват около 10 000 кремации.

В последните години се споменаваше, че община Атина ще отвори крематориум, като мястото за строежа му вече е било определено, но някои компании са блокирали процеса. Така гърците са били принудени да кремират починалите си близки в чужбина, което според гръцки дружества струва около 2500 евро.

Най-близкият крематориум до Гърция е в София. Според гръцките медии годишно 4000 гърци биват кремирани в българската столица.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....