Хърватия може да се превърне във втора Гърция?

8463
Хърватия може да се превърне във втора Гърция?
Снимка: Getty Images / Guliver

Икономическата ситуация в Хърватия драматично се е влошила и страната, точно като Гърция, е изправена пред банкрут. Това написа в неделя германският вестник с най-голям тираж "Билд ам зонтаг", цитирайки неотдавнашен доклад на Европейската комисия, съобщи агенция Хина.

В статия, която е озаглавена "Хърватия може да се превърне във втора Гърция", германският вестник посочва, че двете страни са любими туристически дестинации за германците, но и Гърция, и Хърватия са на ръба на банкрута заради лошо управление и провал в прилагането на реформи, предаде Mediapool.

Гърция изнудва: Няма да платим без споразумение

"Няма да платим вноските по дълга си, ако не постигнем споразумение с нашите кредитори до 5 юни", заяви гръцкият министър на отбранат...

"Билд ам зонтаг" цитира "секретен" анализ на Европейската комисия отпреди няколко дни, в който се казва, че икономическата ситуация в Хърватия се е влошила драматично и правителството не е направило почти нищо по отношение на пет от общо осем ключови точки за намаляване на дефицита.

Вестникът пише, че най-важните пропуски са неефикасният надзор на държавния бюджет, големият брой хора, които се пенсионират рано, липсата на мерки за стимулиране на икономиката и мудността на съдилища в налагането на процедури по банкрут.

Германският вестник посочва, че Хърватия ще бъде една от темите на срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел на 25 и 26 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com