Извънредни мерки по пътищата в Гърция за Успение Богородично

3364
Извънредни мерки по пътищата в Гърция за Успение Богородично
Снимка: iStock

Гръцката полиция въведе извънредни мерки по контрол на трафика поради натоварено движение по цялата пътна мрежа. Премахнати са ограничителните мерки на остров Закинтос, но тези на Крит остават. На пристанищата има опашки от чакащи туристи, съобщи БНР.

Натоварен е пътният трафик в Гърция, съобщават от Пътна полиция. Забранено е движението на товарни автомобили над тон и половина, за да се облекчи трафикът на леки автомобили. Увеличени са и екипите по контрол. През 20 км има пътни полицаи, които следят за спазване на правилата за движение.

На остров Евия избухна нов пожар

Нов пожар избухна в петък на гръцкия остров Евия, но на юг от района, където огромен горски пожар унищожи гори, изпепели жилища и все ...

Гърците пътуват във връзка с празника Успение Богородично в неделя. Понеделник също е неприсъствен ден. Засилена е охраната на всички църковни храмове. Влизането в тях става при пълно спазване на протокола за епидемични мерки. Има силно движение от всички гранични пунктове. По няколко часа се чака на пристанищата за проверка на документите за здравен статус. Пуснати са и извънредни фериботи. Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки, съобщи посолството ни в Гърция.

Промените в пътната обстановка заради пожарите в страната могат да бъдат проследени на сайта на гръцката полиция. Посолството ни в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани. През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали българи Шест огнища на пожари бяха активни към 12,00 часа в петък западно от Атина, в района на Манда и Порт Герменено, предизвикани от мълнии. По информация на посолството ни край столицата няма значими пожари, съобщиха от МВнР. Пет пожара са избухнали завчера вечерта в общините Касандра и Ситония в Халкидики. Огнеборците предполагат, че са предизвикани от мълнии. Пожарите са овладени, вземат се мерки да не се възпламенят отново.

Продължава борбата с пожарите в Пелопонес и Евбея. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис назначи нов министър, който да отговаря за възстановяването от природни бедствия в опит да разсее нарастващия гняв във връзка с борбата за потушаване на пожарите, изпепелили хиляди хектари гори, предаде Ройтерс. Мицотакис се извини преди дни за забавянията в усилията за овладяване на огъня, но защити действията на правителството и одобри пакет за подпомагане на стойност 500 милиона евро. Стотици жилища и търговски обекти бяха опожарени, а около 65 хиляди хектара гори изпепелени от началото на август. Облекчение донесе падналият завчера дъжд на на о. Евбея, който бе сцена на някои от най-тежките пожари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Стана ясно кога Си Дзинпин ще посети Сърбия

Земетресение разтърси остров Крит

„Правителствата са безсилни, но хората сме силни“: Активисти в Истанбул протестират за помощ към Газа

Продавали наркотици в училище: Родители и ученици арестувани в Гърция

Гърция въвежда по-строги мерки за контрол на трафика

Земетресение разлюля Гърция

Румънските власти освободиха българските риболовни кораби, задържани миналата година

Мицотакис стопли отношенията си с гръцката православна църква

Кога ще има избори за общински съветници в Сърбия

Сръбският Путин пали барута в Босна и Херцеговина, Вучич помага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com