Кадровите промени в държавната администрация в Турция не спират

22805
Кадровите промени в държавната администрация в Турция не спират
Снимка: Getty Images

Корупционният скандал в Турция, който доведе до сериозни промени в кабинета на Реджеп Ердоган, се отрази и на по-ниско ниво.

Според изготвеното решение от турското външно министерство за разместване на ръководители на дипломатически мисии, Турция изпраща нови посланици във Вашингтон и в Лондон, пише Агенция "Фокус", позовавайки се на вестник "Миллиет".

Ердоган: Прави се опит да се унищожи бъдещето на Турция

По повод корупционния скандал, който продължава да вилнее в Турция, премиерът на страната Реджеп Таийп Ердоган, заяви днес, че се прави...

В САЩ заминава сегашният турски посланик в Токио Сердар Кълъч, който е бивш генерален секретар на Съвета за национална сигурност (СНС). Във Великобритания назначението е още по-неочаквано - там за посланик заминава сегашният заместник-директор на Националната разузнавателна организация (МИТ) – Абдуррахман Билгич.

Междувременно стана ясно, че след започналата тотална чистка на полицейски шефове в Генералната дирекция по сигурността (ГДС) на Турция и в областните дирекции по сигурността в цялата страна, вълната за отстраняване на „неудобните” застигна и провинциите Одрин и Болу.

В Одрин е отстранен Йозгюр Никбай, изпълняващ от две години длъжността директор на разузнавателната дирекция. Той е назначен за директор на дирекцията за обща сигурност. За нов директор на разузнавателната дирекция е назначен досегашният директор на околийското управление на полицията в Бабаески на провинция Къркларели (Лозенград).

В провинция Болу от длъжност е отстранен директорът на дирекцията за борба с контрабандата и организираната престъпност Кубилай Акгюн, известен с успешните си операции против контрабандата на цигари и наркотици. Той е пренасочен е за директор на дирекцията за охрана на спортните мероприятия. На негово място е назначен досегашният директор на дирекция „Личен състав” – Зафер Топкая.

Турският съд отказа за втори път да пусне десет от задържаните за корупция

И на втора инстанция съд в Истанбул отказа молбата за освобождаване на 10 от общо 49 арестувани в рамките на мащабната операция срещу к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com