Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Македонците искат в България на Нова година

29 декември 2015, 11:26 часа • 6111 прочитания

България и Гърция са най-предпочитаните от македонците дестинации за посрещане на Новата година. От останалите европейски дестинации най-атрактивни за македонците са Виена, Прага и Милано, предаде македонската държавна агенция МИА, цитирана от БГНЕС.

Все пак голяма част от македонските граждани ще посрещнат новата 2016 г в родината си – у дома или в ресторант, показва проучване в навечерието на новогодишните празници. 

В България пакетът за празника варира между 100 и 150 евро за три нощувки, докато в Гърция можете да прекарате Нова година между 75 и 125 евро. 

Тези, които решат да прекарат Нова година в някоя от останалите европейски столици ще трябва да отделят между 150 и 350 евро в зависимост от дестинацията, броя на нощувките и условията, включени в цената. По-евтино излиза в Истанбул и Букурещ, а най-скъпо в Малта и Дубай, тържествата там достигат 600 евро. 

От туристическите агенции в Македония казват, че интересът към европейските дестинации е значително по-слаб през последните години на фона на увеличаващото се търсене на почивка в България и Гърция най-вече заради по-ниските цени

Най-предпочитани от македонците в България са зимните курорти като Банско и Боровец, както и Сандански. 

Според туристическата индустрия намаленият интерес към пътувания в Западна Европа се дължи на скорошните терористични нападения във Франция, която ще отбележи Нова година, но без фойерверки.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес