Македонските спецчасти искат истината за Куманово от специалния прокурор

4564
Македонските спецчасти искат истината за Куманово от специалния прокурор

Представители на специалните полицейски части на Македония, които са участвали в акцията в Куманово от 9 май, изпратиха отворено писмо до специалния прокурор Катица Янева, в което изискват най-задълбочено разследване на събитията в града, предаде БГНЕС.

В писмо до Янева те изразяват убедеността, че става дума за сценарий, затова трябва да се оповести истината кой и как ги е изпратил и кой носи отговорност за смъртта 8-те техни колеги. “Прокуроре, свидетели сме на една безмилостна реалност, в която тази ненаситна, лицемерна, лъжлива и ненародна власт ни създаде болезнено настояще. Власт, която посегна да жертва и нас, полицаите. В името на нашето бъдещо сътрудничество Ви молим случая да бъде разгледан сред първите. Искаме и заслужаваме истината. Нашите осем братя , другари, все още не почиват в мир“, написаха спецчастите до специалния прокурор Катица Янева.

Припомняме, че при въоръжения сблъсък на 9-ти май в кумановски квартал загинаха осем македонски полицаи, а други 38 бяха ранени. При сраженията загинаха 10 от нападателите - етнически албанци, 9 от тях бяха граждани на Косово. След операцията властите в Скопие съобщиха, че са разбили една от най-мощните терористични групи на Балканите. В същото време правителството на ВМРО-ДПМНЕ бе заподозряно, че е организирало акцията, за да отклони вниманието от недоволството срещу него и да засили позициите си на фона на протестите на опозицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани