МВФ изрази оптимизъм за Гърция

4855
МВФ изрази оптимизъм за Гърция

Заместник генералният директор на МВФ Дейвид Липтън изрази оптимизма си за Гърция, която предприе план от драстични икономии, за да убеди международните кредитори да й отпуснат нов транш от спасителната помощ.

"Аз съм оптимист, тъй като ми се струва, че гърците работят здраво. Те искат да останат в еврозоната и страната им да тръгне напред", заяви първият заместник генерален директор на МВФ в интервю за американската телевизия Си Ен Би Си.

Мисия на донори на средства за Гърция (МВФ, ЕС и ЕЦБ) трябва да посети идната седмица Атина, за да прецени дали условията за деблокиране на нов транш от помощта от 31,5 милиарда евро са изпълнени.

"Оптимист съм, защото гръцкият премиер (Андонис Самарас) пътува тази седмица в Европа" и се срещна с германския канцлер Ангела Меркел, която "изрази ангажимента си Гърция да остане в еврозоната", заяви Липтън в Джексън Хоул, където участва в семинар на валутната политика, организиран от Американската централна банка (Фед).

Гърция трябва да направи икономии за 11,5 милиарда евро през 2013 и 2014 г. в замяна на кредитна линия от 130 милиарда евро, която й беше предоставена през март от международните й кредитори.

Редактор: Георги Иванов

19 октомври е съдбовна дата за Гърция и еврозоната

Френският президент Франсоа Оланд предупреди, че очаква от срещата на Европейския връх на 19 октомври важни решения по въпроса за подк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com