X
 
 

Общо 149 са се удавили в Гърция тази година

2302 0
photo of Общо 149 са се удавили в Гърция тази година
Снимка: iStock/Guliver
Общо 149 души са се удавили в морски води край Гърция между 1 януари и 24 юли, според данни на бреговата охрана на страната, предаде БГНЕС.

Повечето удавяния се случват на разстояние до 10 метра от брега, като сравнително малко са регистрирани отвъд 50 метра от сушата, съобщават от гръцката брегова охрана.

Трима души се удавиха само за един ден в Бургаско

Трима души са се удавили само в неделния ден в морето в Бургаска област. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Бургас. На 30.0...

Новите данни станаха публично известни и заради предупрежденията на здравните експерти към хората да проявят по-голяма предпазливост, когато плуват, на фона на съобщения за 413 смъртни случая от удавяне през миналата година - повече от тези в близка Италия, която е с население шест пъти по-голямо от това на Гърция.

Броят на потвърдените смъртни случаи от удавяне в морски води през миналата година всъщност е 294, гласи официалната статистика.

Говорителят на гръцката брегова охрана Никос Лагадианос заяви пред Атино-македонската информационна агенция, че плувците не трябва да бъдат уплашени, а предпазливи. "Не трябва да се страхуваме от морето, но трябва да уважаваме неговите закони", каза той.

Според Гръцкия институт за здраве и безопасност на труда голям проблем са плувците, които надценяват способностите си. От там съветват хората никога да не плуват сами, да не плуват, ако са в лошо физическо или психическо състояние, да чакат три часа след тежко хранене и никога да не плуват под въздействието на алкохол или наркотици.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители