Още един случай с "рус ангел"

21426
Още един случай с "рус ангел"
Снимка: gettyimages.com

В дома на 59-годишен мъж и 58-годишна жена от ромски произход бе намерено момиченце, което не е тяхно биологично дете. "Родителите" били арестувани от гръцката полиция.

Те успели да получат акт за раждане за бебето от община Атина, а жената два пъти се опитала да декларира детето в община Катерини като член на семейството. Срещу двамата роми, които не са сключвали граждански или църковен брак, са повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетно лице, издаване на фалшиво удостоверение и нарушаване на семейния ред.

Гръцките аптеки затвориха за две денонощия в знак на протест

Стачка в продължение на две денонощия обявиха гръцките фармацевти. Причината - плановете за за либерализиране пазара на продаваните бе...

Те твърдят че са получили бебето от 41-годишна ромка, която вече е в затвора за други престъпления. От изследването на ДНК е потвърдено, че бебето няма връзка с никой от тримата замесени роми. Разследването е започнало по нареждане на прокуратурата в Атина по сигнал за деклариране на дете. Бебето, което е на 10 месеца, е в добро здраве и в момента се намира в болницата на град Катерини. Прокуратурата в Катерини нареди наказателно преследване срещу ромите. Следствието в града ще започне разследване.

Случаят прилича много на този с "русия ангел" Мария, която през октомври 2013 бе открита в цигански катун в град Фарсала. Ромското семейство от Катерини твърди, че е взело детето от мнимата майка на Мария, която в момента се намира в женския затвор в Коридалос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com