Осма жертва в Куманово, откриха тялото на полицай, разкъсано от експлозия

6073
Осма жертва в Куманово, откриха тялото на полицай, разкъсано от експлозия
Снимка: БГНЕС

Броят на загиналите полицаи при престрелките в Куманово достигна осем души. Това съобщи македонската телевизия "Телма". При вчерашните сражения загинаха петима полицаи. Тази сутрин е бил убит още един, а през нощта е починал друг от ранените. При разчистването на терена днес полицаите са открили още един техен колега, който най-вероятно е загинал от експлозия. В болницата в Скопие днес са били закарани още няколко ранени полицаи. Броят на тежко ранените все още не е ясен.

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан пък поиска в Република Македония да бъде извършено пълно разследване на събитията в района на Куманово.

България да не си мълчи за Куманово, призова Каракачанов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова България да не си мълчи за случващото се в Куманово. Той припомни, че този македонски град...

"Дълбоко съм загрижен от събитията в региона на град Куманово, както и за загиналите и ранените там. Искам властите и всички политически лидери, като и лидерите на общностите да си сътрудничат, да възстановят мира и да направят пълно разследване на събитията по един напълно законен и прозрачен начин, се казва в съобщението на Йоханес Хан. - Искам всички фактори да демонстрират въздържаност. Трябва да бъде избегната всякаква ескалация, защото това е в интерес на стабилността на държавата".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com