Помощник-държавният секретар на САЩ търси как да "нормализира" Македония

1903
Помощник-държавният секретар на САЩ търси как да "нормализира" Македония
Снимка: Getty Images/Guliver

Как да се излезе по-бързо от политическата криза в Македония е била основа тема в разговорите помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд с лидерите на албанските партии. Това стана ясно от съобщение на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), чийто лидер е Али Ахмти.

Нюланд проведе първо отделна среща с него, а след това и съвместна среща с него и Мендух Тачи, лидер на Демократическата партия на албанците (ДПА). Али Ахмети не говори пред журналисти, но според съобщението на ДСИ за разговорите той подчертал, че партията търси конструктивно решение за излизане от кризата и за по-бързо постигане на компромис, включително и чрез провеждане по-скоро на честни и свободни избори.

Македонският президент отказа участие в срещата на НАТО

Македонският президент Георге Иванов отказа да участва в предстоящата среща на върха на НАТО във Варшава. От кабинета на държавния гла...

На свой ред Мендух Тачи заяви пред журналистите, че очаква след срещата политически лидери да поставят пред партиите много по-конкретни и задачи за излизане от кризата.

По-късно днес Нюланд ще се срещне и лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, съответно Никола Груевски и Зоран Заев. Накрая тя ще даде пресконференция в посолството на САЩ за днешния си преговорен маратон в Скопие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com