Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правилно: Мицкоски ще използва „Северна Македония“ при полагането на клетва

18 юни 2024, 22:15 часа • 1860 прочитания

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и бъдещ премиер на Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че ще използва конституционното име на страната при встъпването си в длъжност. Мицкоски обаче заяви, че няма да спре да използва термина „Македония“ в ежедневната си употреба, предаде БГНЕС.

„Конституционното име на държавата е ясно, тук не трябва да имаме двойни стандарти, да се чувстваме безотговорни пред гражданите или да ги подвеждаме, знаем какво е конституционното име, то е с прилагателно", каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ в интервю за телевизия "Сител".

Още: Мицотакис към Мицкоски: Ще има неприятно преживяване, ако не спазвате Преспанското споразумение

Той подчерта, че борбата с корупцията ще бъде основен приоритет за неговото правителство.

„В първите дни от съставянето на новото правителство ще проведа работна среща с новия министър на вътрешните работи Панче Тошковски. Трябва да има отговорност за всички тези подозрения, за всички тези доказателства, които достигнаха до нас през последните дни за престъпления, извършени през изминалия период, но в същото време казвам публично и го повтарям непрекъснато, че няма да има никаква толерантност към нито един член на правителството или към нито един избран човек, който ще бъде свързан с дела за престъпления и корупция“, каза Мицкоски.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес