X
 
 

Предложиха в Гърция да се изучава "Пътна безопасност" в училище

430 0
Предложиха в Гърция да се изучава "Пътна безопасност" в училище
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Задължителен учебен предмет „Пътна безопасност“ в начален и среден курс ще изучават учениците в Гърция. Идеята е на Министерството на образованието, а целта е подрастващите да бъдат обучени да спазват правилата за движение, съобщава БНР.

Тежките пътни произшествия в Гърция са с 50% повече от средните за страните от Европейския съюз. Една трета от загиналите са млади хора, сочи статистика. Не са достатъчни само тежките глоби и присъди, необходимо е възпитание на децата от малки за спазване на правилата на пътя, коментират специалисти. Уроците в гръцките училища ще са в рамките на определения брой часове за всеки клас. Програмата е съгласувана със специалисти от Института за безопасно движение, педагози и пътни полицаи.

Ученици организират благотворителен спортен турнир за деца с увреждания

Ученици от Втора английска гимназия организират благотворителен спортен турнир под надслов „Спортувай с кауза“. Целта е чре...

Много често причините за тежки пътни произшествия са деца, които карат велосипеди и модерните сега тротинетки, казват от пътната полиция в страната. Специалисти констатират, че децата или не знаят правилата, или просто не ги спазват. Опозицията също подкрепя промените в учебната програма на учениците в Гърция.

Actualno.com

Етикети: