Пристанищата в Солун и Пирея остават затворени заради стачки

1915
Пристанищата в Солун и Пирея остават затворени заради стачки

Гръцките пристанища в Солун и Пирея днес и утре ще останат затворени заради стачката на техните служители, съобщава МИА.

Демонстрациите са част от воденото от профсъюзите недоволство заради приватизационните програми на правителството, които включват и двата порта.

Одобрен е следващият транш от помощта за Гърция

Бюджетната комисия на Бундестага гласува в подкрепа за отпускането на следващия транш от спасителната от спасителната програма за Гърци...

Синдикатите искат от лявото правителство на Сириза да въведе законови мерки, с които да гарантира, че работниците на портовете няма да бъдат съкратени след промяната на собствеността, пише БГНЕС.

След като дойде на власт през януари 2015 г. управляващата коалиция, водена от движението на премиера Алексис Ципрас, спря приватизацията на пристанищата.

Търговете обаче бяха подновени няколко месеца по-късно, когато правителството договори нов пакет спасителни заеми от международните кредитори на страната. Приватизацията на публични предприятия е неизменна част от спасителните планове за гръцката икономика през последните 6 години.

Гърция вече договори продажбата на 67% от пристанището в Пирея, най-голямото в страната и едно от най-натоварените в Европа, на китайския холдинг „COSCO” за 368,5 милиона евро. В рамките на тази година трябва да се намери купувач и на солунския порт. Общо 1500 души работят в двете пристанища.

Чакаме добри новини за втечнен газ от Гърция

България е на фаза преговори с Гърция относно възможността да получаваме втечнен природен газ (Liquefied natural gas - LNG) от южната н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com