Румъния удължи отново задържането на инфлуенсъра Андрю Тейт

904
Румъния удължи отново задържането на инфлуенсъра Андрю Тейт
Снимка: Getty Images

Румънският съд удължи днес задържането на противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт, който е разследван заедно с брат си за предполагаем трафик на хора и изнасилване, съобщи АФП.

36-годишният инфлуенсър и 34-годишният му брат Тристан бяха арестувани в края на декември миналата година и оттогава румънските съдии удължават задържането им всеки месец. Според румънската правна система, предварителното задържане може да бъде удължено до максимум 180 дни в очакване на евентуално повдигане на обвинение. Съдът в Букурещ реши да удължи задържането им с още 30 дни - решение, което може да бъде обжалвано.

Андрю Тейт: Толкова съм здрав, че бих могъл да живея още поне 5000 години

Андрю Тейт отрече да има рак на белите дробове, след като в интернет се появи копие от медицински документи, в които се твърди, че има ...

Според медийния им екип последното удължаване на срока е оставило братята "без думи". "Значителните материални щети, които са претърпели, са нищо в сравнение с моралните. Техният имидж е непоправимо увреден", се казва в съобщението. Братята продължават да отричат всички повдигнати срещу тях обвинения.

Тейт, бивш кикбоксьор от британско-американски произход, който има милиони последователи в интернет, заедно с по-малкия си брат и две румънки, са разследвани по обвинение в "създаване на организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване". В рамките на разследването румънската полиция нахлу в няколко имота, свързани с братята Тейт, и иззе много от активите им, включително колекция от луксозни автомобили.

В съдебен документ от януари се казва, че жена от Обединеното кралство е била "вербувана", след като се влюбила в Андрю Тейт, който по-късно я довел в Румъния "с цел сексуална експлоатация". През 2016 г. Тейт участва в британското телевизионно риалити шоу "Биг Брадър", но е отстранен след появата на видео, на което се вижда как напада жена.

След това той се насочва към платформите на социалните медии, за да популяризира спорните си възгледи, преди да бъде забранен заради забележки против жените и реч на омразата. На Тейт беше разрешено да се върне в Twitter, след като южноафриканският милиардер Илон Мъск купи компанията.

Арестуваният инфлуенсър Андрю Тейт: Матрицата се опитва да ме обвини, но Бог знае истината

Румънски прокурори разпитаха днес още веднъж инфлуенсъра Андрю Тейт, заподозрян във връзка с предполагаем трафик на хора и изнасилване....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Евакуират цял квартал в Ниш заради НАТОвска бомба

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com