Румънски съд отново отказа освобождаване под гаранция на Андрю Тейт

3939
Румънски съд отново отказа освобождаване под гаранция на Андрю Тейт
Снимка: Стопкадър

Румънски апелативен съд отхвърли днес новото искане за освобождаване под гаранция на Андрю Тейт - инфлуенсърът, разследван заедно с брат си за предполагаем трафик на хора и изнасилване, предаде БГНЕС.

На 21 януари съдът в Букурещ удължи задържането на двамата мъже с 30 дни, тъй като разследването продължава по подозрения за принуждаване на жени да проституират като част от организирана престъпна група.

Арестуваният инфлуенсър Андрю Тейт: Матрицата се опитва да ме обвини, но Бог знае истината

Румънски прокурори разпитаха днес още веднъж инфлуенсъра Андрю Тейт, заподозрян във връзка с предполагаем трафик на хора и изнасилване....

36-годишният Тейт и 34-годишният му брат Тристан отричат обвиненията от момента на арестуването им в края на декември. "Поискайте от тях доказателства и те няма да ви ги дадат. Защото те не съществуват. Скоро ще разберете истината по този случай", заяви Андрю Тейт пред журналисти, докато го извеждаха от апелативния съд.

Американската му адвокатка Тина Гландиан заяви, че задържането зад решетките без повдигнати до момента обвинения е нарушение на правата на двамата мъже. Братята се преместиха в Румъния преди няколко години, а Гландиан заяви, че Тристан има малък син, който се е родил след ареста му.

"Не смятам, че съществува опасност да избягат", заяви Гландиан на пресконференция. "От април насам те знаят, че има разследване, и ако са възнамерявали да избягат... са можели да напуснат Румъния. Не са го направили, те имат връзки тук, в страната", допълни тя.

Твърди се, че братята и двамата румънци, които също са задържани, са извършвали трафик, набирали са и са експлоатирали жени, като са ги принуждавали да извършват "порнографски действия с цел да произвеждат и разпространяват такива материали" онлайн.

Съдът в Румъния удължи ареста на инфлуенсъра Андрю Тейт

Бившият професионален кикбоксьор и настоящ инфлуенсър Андрю Тейт ще остане в ареста поне до 27 февруари, след като съдът в Румъния удъл...

Според прокуратурата румънската полиция е нахлула в няколко имота, свързани с братята Тейт, и е иззела много от активите им, включително колекция от 15 луксозни автомобила, 14 часовника и "парични суми" в различни валути, възлизащи общо на "около 18 млн. леи или 3,6 млн. евро".

Тейт придоби известност през 2016 г. с участието си в британското телевизионно риалити шоу "Биг Брадър", но беше отстранен, след като се появи видеозапис, на който се вижда как напада жена. След това той се обърна към платформите на социалните медии, за да популяризира своите възгледи, преди да бъде забранен за женомразки забележки и реч на омразата. На Тейт беше разрешено да се върне в Twitter, след като милиардерът Елон Мъск купи компанията. В момента неговият акаунт "Кобрата" има 4,8 милиона последователи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com