X
 
 

Румънският правосъден министър подаде оставка

Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер съобщи, че подава оставка, защото е "загубил подкрепата от управляващата Социалдемократическа партия", предаде БГНЕС.

През последните седмици Тоадер бе подложен на тежки критики - най-вече защото отказа извънредна процедура за промяна на румънското законодателство, която ще намали драстично давността за определени престъпления, включително за корупция. Отказът спъна донякъде плановете на лидера на социалдемократите Ливиу Драгня, който ще спечели най-много от промяната на законодателството, защото би избегнал процес за склоняване на служители към престъпления по служба, който потенциално може да го вкара в затвора.

Социалдемократите в Румъния на път да спасят лидера си от затвор със законова промяна

Румъния направи промени в наказателния си кодекс, които могат да попречат на борбата с корупцията, предаде БГНЕС, позовавайки се на Reu...

Отделно противниците на Тоадер отдавна смятат, че неговите предложения ще попречат на борбата срещу корупцията в страната. Официални представители на ЕС също разкритикуваха някои предложения на Тудорел Тоадер.

"Приемам оставката му, защото той не изпълни нито едно от обещанията си", каза от своя страна премиерът Виорика Данчила. Самият Тоадер твърди, че "се справил успешно със задълженията си".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители