Руската банка ВТБ би искала да участва в приватизация на активи в Гърция

14464
Руската банка ВТБ би искала да участва в приватизация на активи в Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

Руската търговска банка ВТБ е заинтересована от участие във възможна приватизация на активи на Гърция, предаде ТАСС, като цитира директора на банката Андрей Костин. 

Инвестиции в икономиката на Гърция биха били интересни ако Атина одобри план за приватизации, каза Костин на Петербургския международен икономически форум.

Експерт: Меморандумът между Русия и Гърция е хартийка в знак на вежливост

Подписаният документ, не е споразумение, не е договор, в него няма нищо конкретно. Това е декларация за взаимно уважение - една хартия,...

Както вече бе съобщено, гръцкото правителство обмисля въпроса за приватизация на пристанищата Пирея и Солун, а също на ж.п. компанията ТРЕНОСЕ.

Междувременно д-р Отон Анастасакис, директор на Центъра за европейски изследвания към Оксфордския университет, заяви, че Гърция очаква политически ангажимент от европейските ръководители за облекчаване на фискалните изисквания към Атина. В интервю за "Би Би Си" той коментира предстоящата среща на високо равнище за Гърция в понеделник. 

От своя страна, европейските лидери очакват ангажимент за балансиране на гръция бюджет. Но нито една от страните няма дългосрочна представа как ще се развият отношенията с Гърция, предаде БНР.

"Нито една страна няма дългосрочен поглед как вижда това. Гърците заплашват със скъсване с еврозоната, но не обясняват какво имат предвид под това скъсване и как ще извършат прехода от еврото към драхмата. От европейска гледна точка, не е ясно как ще се управлява целият процес дългосрочно в политически план", коментира експертът.

Във Великобритания правят залози за съдбата на гърците

Хазартните оператори във Великобритания отвориха възможностите за залози върху съдбата на Гърция.  "Ние винаги сме искали да пред...

Д-р Анастасакис подчерта, че тежките и засега неуспешни преговори оказват огромен икономически натиск върху европейските лидери, но все повече и върху гръцкото правителство. Банковите експерти в самата Гърция предупреждават кабинета на премиера Алексис Ципрас, че позицията му е неустойчива и че в крайна сметка трябва да се стигне до някакво споразумение, коментира още Анастасакис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com