X
 
 

САЩ:Косово да премахне митата за сръбските стоки

546 1
САЩ:Косово да премахне митата за сръбските стоки
Снимка: iStock
Посолството на САЩ в Прищина настоява новото правителство на премиера Албин Курти да премахне 100-процентовите мита върху вноса от Сърбия и Босна и Херцеговина, се казва в писмено изявление на мисията за държавната телевизия РТК. 

Високите мите въведе през ноември 2018 г. предшественикът на Курти Рамуш Харадинай.

Дачич: Решението на косовския въпрос е политическа фантастика

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия(СПС) и външен министър Ивица Дачич заяви, че за социалистите Сърбия е най-важна и с...

"Позицията на американския президент Доналд Тръмп и неговият пратеник за преговорите между Косово и Сърбия, посланик Ричард Гренел, остава непроменена и Вашингтон очаква Прищина да премахне наказателната мярка", се казва в изявлението. В същото време Щатите настояват Белград да спре кампанията с настояване държави по света да оттеглят признаването на Косово.

„ Позицията на САЩ относно митата за внос от 100% на Косово остава непроменена. Както неотдавна каза специалният президентски пратеник Гренел, 100-процентовото мито трябва да бъде премахнато и кампанията на Сърбия за оттегляне на признаването (на Косово) трябва да спре“, се посочва в съобщението на американското посолство.

Actualno.com

Етикети: