"Скопие 2014" скара депутати от управляващата коалиция

24802
"Скопие 2014" скара депутати от управляващата коалиция

Депутати от управляващата коалиция в Македония се скараха за проекта „Скопие 2014”, съобщава македонското електронно издание Република. Първо депутатът от албанската управляващата партия Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Ермира Мехмети написа във Фейсбук, че проектът „Скопие 2014” й пречи.

„Как се почувстваха представителите на Турция, когато преди два дни на входа на Каменния мост, символ на османското наследство в Скопие, видяха как като стражи стоят Светите Кирил и Методий, Климент и Наум”, написа Мехмети на профила си във Фейсбук.

Живеещите в центъра на македонската столица ще решат съдбата на "Скопие 2014"

Триумфалната арка в центъра на Скопие няма да може да бъде преместена, а всички паметници на централния площад може да бъдат подложени ...

„Албанците не могат сами да пазят мюсюлманското наследство в Скопие. Мехтер (турски военен оркестър – бел. ред.) имаше концерт в центъра на Скопие, на площада, който е част от проекта „Скопие 2014”. Не искам да бъда разбрана погрешно, само представям моите дилеми по отношение на създадената картина”, написала още Мехмети.

Накрая тя призова за всеобща коалиция срещу проекта.

На това реагира депутатът от управляващата ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски.

„Ермира Мехмети очевидно има нужда от внимание. Разбираме, че е недоволна от позицията си в ДСИ, но това не й дава право да предизвиква етническа и религиозна нетърпимост. Ясно е, че ще продължи, защото потребността от внимание е очевидно голяма. Ако СДСМ внася деструктивност и повърхност в политиката, то Ермира ще внесе забавление. По отношение на „Скопие 2014” съм сигурен, че се наслаждава като вижда паметника на Александър Македонски, защото той нали е общ. Ако не, повече може да го види от Каменяне”, написа Николовски.

Македонският външен министър вижда жп линия София - Скопие до 4 години

Знаем, че подписването на договор за добросъседство с България е условие да получим дата за преговори с Европейския съюз. Но не сме с...

Ермира Мехмети отвърна на коментара на Николовски, предаде МКД.

„Защо като депутат от Пети избирателен район Николоски никога, в името на етническата толерантност, не призова за откриване на вандалите, които оскверниха Музея на албанската азбука в Битоля, или да се открие кой заплашва директора на тази институция? Защо никога не е призовал за възстановяване на джамията в Прилеп (запалена по време на конфликта през 2001 г. – бел. ред.)? Защо като млад гражданин на Македония никога не призова за изграждане на Бурмали джамия в Скопие, която подобно на някои обекти от проекта „Скопие 2014” някога е съществувала”, отговорила Мехмети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com