X
 
 

Скопие: Готови сме за нова мигрантска вълна, но засега няма индикации за такава

522 1
photo of Скопие: Готови сме за нова мигрантска вълна, но засега няма индикации за такава
Снимка: iStock/Guliver
Държавата има готовност за евентуално увеличаване на вълната от мигранти, заяви министърът на вътрешните работи на Македония Оливер Спасовски.

Позицията на правителството не е променена, както няма промяна в обстоятелствата, че страната разполага с два транзитни центъра за мигранти. Държавата ще изпълнява политиката на Европейския съюз по отношение на справянето с евентуална мигрантска криза.

Мигранти от Афганистан изнасилили непълнолетно момиче в София?*

Двама мигранти от Афганистан са арестувани заради изнасилване на непълнолетно момиче в София (17-годишно). От МВР потвърдиха за случая,...

По отношение на евентуалната възможност Турция да пусне нова вълна мигранти, за което Реджеп Ердоган предупреди неотдавна, министърът заяви, че няма индикации за подобна стъпка.

Според него, Европейският съюз трябва да се придържа към условията на договора с Турция, ако не иска наистина да се сблъска с нова мигрантска вълна. Спасовски подчерта, че тона е работа на ръководителите на ЕС и на Турция, съобщава МИА.

Македонското правителство следи отблизо тези политики и работи за защита интересите на държавата и гражданите на страната, с което допринася за сигурността на целия регион. От основно значение при наличието на такива предизвикателства е координацията, размяната на информация и провеждане на обща политика.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители