Съпругата на Милошевич ще съди Сърбия в Страсбург

35713
Съпругата на Милошевич ще съди Сърбия в Страсбург
Снимка: gettyimages

Съпругата на бившия сръбски диктатор Слободан Милошевич Миряна Маркович смята да съди държавата в Страсбург поради отнемането на къщата й в Белград, предаде БГНЕС.

Близкият до Маркович Драган Антич съобщи, че съпругата на Милошевич ще използва всички средства в Сърбия, за да си върне къщата, но ако не успее, ще се обърне към съда в Страсбург.

В края на миналата година Апелативният съд в Белград окончателно отне от наследниците къщата, която ползваше Слободан Милошевич в елитния квартал "Дедине". Според съда "държавата е истинският собственик на имота", който е бил придобит неправомерно от Милошевич през 1999 година срещу 5000 германски марки. Спорът продължи цели 7 години. Съпругата му Миряна Маркович и двете му деца - Марко и Мария Милошевич твърдяха, че са наследници на имота.

Милошевич почина в ареста на Международния съд за военни престъпления в Хага на 11 март 2006 година. Съпругата и синът му получиха убежище в Русия, а дъщеря му от години живее в Черна гора. Нито един от тях не се връща в Сърбия, където са разследвани за най-различни престъпления, включително и контрабанда на цигари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани